tisdag, november 14, 2006

Böter är bra!

Jag försåt inte denna extrema kritik ifrån vänsterhåll angående böter mot de som inte söker jobb, det enda de är att suga ut samhället.
Sedan att sossarnas kampanjtidning lägger upp det som de gör på förstasidan gör att förslaget vid första anblicken får onödig kritik. (Eftersom jag gör lumpen är min dagliga dos nyheter via Metro och biland Aftonbladet alltså kortfattad och till viss del vänstervriden)

Men som jag har läst i någon annan tidning så är det otroligt viktigt att detta blir genomarbetat och rättssäkert, annars ska det inte införas.

De straff som arbetssökande kan få idag om de inte söker jott är helt indragen A-kassa det är lite väl drastiskt och används knappt därför är det bra med ett mellanläge. I person som blev intervjuad kände sig jagad av staten eftersom han var arbetslös, söker man bara jobb och försöker komma in på arbetsmarkanden igen så kommer man få full A-kassa och eftersom jobben kommer så kommer det bli lättare.

men som sagt det finns några som inte försöker få ett arbete (alltså inte söker jobb alls) och de ska väll inte få A-kassa?

Inga kommentarer: