söndag, oktober 22, 2006

Dokusåpa Lysekil

Lysekilspartiets agerande i Lysekil börjar likna en dokusåpa, eller en femåring som inte riktigt har fått godis när föräldrarna är och handlar.

Lite info.

Lysekilspartiet och miljöpartiet går samman i en valsamverkan för att bli vågmästare och få en ordinarie i varje 11 mana nämnd. (valsamverkan kommer kallas små ungarna)

Små ungarna deltar i en förhandling med de borgerliga partierna efter att sossarna har sagt att de vill gå i opposition. de borgerlige partierna tycker vill inte ha med små ungarna trots att det kulle bli en majoritet.

Del Två
Efter att små ungarna har fått nobben av Alliansen i Lysekil bjuder de in socialdemokraterna för förhandlingar. Inte oväntat får de nobben där också.

Del tre
Idag går små ungarna ut med att de ska föreslå en sosse till kommunfullmäktiges ordförande. Nu kan sossarna om de vill återta styret i Lysekil men jag tror att de kommer lägga ner rösterna.

De gör verkligen allt för att fullt få utnyttja den vågmästar roll de har, men ingen vill samarbeta med dom. Torsdag 2 november har kommunfullmäktige nästa sammanträde, blir det finalen för denna dokusåpan eller kommer den fortsätta hela mandatperioden?

Lyssna på senaste delen av dokusåpan här

Inga kommentarer: