lördag, september 30, 2006

Sossarnas framtid

Göran Persson, självgod som han är, säger att sossarna kommer sitta i regeringen senast 2010 igen, men frågan är om det verkligen kommer vara så.

De stora faktorerna som avgör detta är: Alliansens arbete och sossarna val av partiledare samt den ideologiska utvecklingen efter det.

Blir det en partiledare som är sammankopplad med Göran Persson och de fortsätter i samma riktningen (enligt mig föga troligt) samtidigt som alliansen håller ihop och folket märker att det är bättre med jobb politik istället för bidragspolitik. Då kommer sossarna göra sitt sämsta val någonsin och hamna en djup formsvacka som kan vara ganska svår att ta sig ur, om det ens går. Är då sosse eran i Sverige slut?

Ett annat är att sossarna väljer en partiledare ur en annan sossefalang
och de får en ordentlig ideologisk diskussion om den framtida politiken och inriktningen (här finns två slut antingen splitring eller en total enighet med framtidstro)

Får de det sistnämnda kommer det, beroende på alliansens regerings period, bli ytterliggare ett otroligt jämt val men blir det splittringar kommer vi få ett val helt utan dramatik med fyra härliga allians år igen.

Men den som lever får se!

Inga kommentarer: