söndag, september 24, 2006

Lysekil och framtiden

Ingenting är klart efter att rösterna är sluträknade om det fortsatta styret i Lysekil. Under veckan som kommer tror jag att många frågor kommer att bli besvarade.

* Kommer Sossarna att sätta sig i opposition och lägga ner rösterna resten av mandatperioden för att inte ge makt åt de minsta partierna?

* Ska Alliansen i Lysekil jobba med Mp och Lysekilspartiet? (som har inlett en teknisk valsamverkan)

* Kommer sossarna att börja jobba med Mp och Lp? (det har varit lite tjafs mellan dom.

* Eller ska Alliansen samverka med Sossarna?
Frågorna är många men under veckan får vi resultaten, tror jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är allt lite politiskt naiv när Du spekulerar om sånt du inte riktigt tänkt över. Ska bli kul att se det "stora" C gänget driva på i politiken. Vad har ni gjort de senaste 4 åren? Lysekilspartiet mosar nog alliansen så ni kommer nog och ber sossar om hjälp.

Anders Dahlberg sa...

Nu är ju tyvär inte c gänget så stort bara två mandat och ökande, men läget är precis som jag skrev, centerpartiet har kanske inte varit jätte aktiva de senaste fyra åren men vad har Lysekilspartiet egentligen gjort? Mer än att dra saker i långbänk? Om alliansen anser att mp och lp inte skulle fungera att samarbeta med kanske man väljer att fråga sossarna det är fortfarande helt öppet även att sossarna har sagt att de ska gå i opposition, men sossarna är mindre glada på mp och lp så de kan, enbart för att de ska få så lite makt som möjligt ha en passiv mandatperiod för att inte fälla allians styret samtidigit som mp och lp inte kan säga till om något.

Men inget är klart fören de sitter där i kommunfullmäktige.