onsdag, augusti 31, 2005

Nuder klagar

Efter släppet med programet ifrån alliansen så klagade Nuder på att de arbetslösa var de stora förlorarna.

Men jag tror han missar att tanken på Alliansens beslut är att det ska skapas jobb. Och de som är arbetslösa snabbt ska komma in på arbetsmarknaden.
Sen i förslaget står det också att har någon varit arbetslös i ett vist antal dagar slipper arbetsgivaren betala arbetsgivaravgift för personen ifråga. Alltså ett plus för de som är långtids arbetslösa.

Vinnarna är inte de rika, de är de som kommer få jobb och de som har jobb som är vinnarna.

Nominerad 2

Nu har jag blivit nominerad till regionlistan också...
Är det bara den kommunala kvar så är jag snart nöjd :-p

Borgerlig enighet

Efter mötet hos Göran Hägglund i Bankeryd har Alliansen presenterat ett jobbprogram som ska pressa ner arbetslösheten och inte bara den öppna arbetslösheten. Jag har ännu inte hunnit läsa hela pressmeddelandet men ni kan lästa det här (pdf).

Och samtidigt kan man se vad har vänsterkartellen för enighet när det gäller jobben. Inte mycket. Men ja nu var det sagt. I valet kommer du få reda på vad du får med en borgerlig regering. Det får du inte med en vänsterpack regering, de börjar debattera i tidningar sen i budget rummet (med några utspel) sen är det bestämt vad de ska göra.

tisdag, augusti 30, 2005

Toppmöte alliansen

Idag startar mötet hos Göran Hägglund i Bankeryd. På sossepacket och några tidningar låter det som att de vill ha ut ett halvt val manifest idag. Men det kommer de nog inte få. Det kommer när arbetsgrupperna är klara (ganska självklart).

Sossarna är verkligen desperata de hugger på allt och säger att kommer det inget snart är det bara ett PR jippo hela alliansen. Men i Alliansen så jobbar vi långsiktigt och försöker få fram bra lösningar. Vi träffas inte under några budgetsamtal hackar på varandra gör några mediautspel och sen tar fram en mer eller mindre krystad budget. Det tycker jag bara är bra!

Så Maud och ni andra, utvärdera detta kanske berätta hur långt ni har kommit i någon arbetsgrupp och jag är nöjd. Sen kan vänsterkartellen, LO och övriga mindre bra vetande. Säga vad de vill.

söndag, augusti 28, 2005

Härligt Reinfeldt

Har precis sett Reinfeldts tal till moderat stämman. Jag tyckte han va helt ok innan, lite lite humor kanske men han dög. Efter talet idag så tycker jag han nästan är skit rolig.

Talet va riktigt kaxigt en otroligt bra kommentar om varenda parti i vänsterkartellen och även dom som kan ingå i en ny kartell, (fi).

Hans retoritk påminner lite gran om Göran P, ljudlig andning och långa pauser. Skillnaden är att Reinfeldt är rolig på riktigt, Göran har bara humoristisk politik.

Lutar åt borgerlig valvinst 06!!

fredag, augusti 26, 2005

Motallians

När jag satt och surfade runt hittade jag ett klockrent inlägg ifrån liberalen Wille Faler om motallians.se där sossar kommenterar "den riktiga borgerligheten"

läs inlägget här

Nominerad!

Fick ett mail idag om att jag var nominerad till förnomineringen på riksdagslistan.
Känns riktigt kul!! Nu ska jag bara tipsa alla centerkompisar att välja mig så jag får en palcering itne alltför långt ner på listan. Även om jag inte satsar så vill man ju vara med :-p

Nu ska det bli skönt med första helgen på terminen. Och en CUF avdelning är redan upp startad i Robertsfors kommun! Suveränt. Snart kommer vi i Bohuslän!

torsdag, augusti 25, 2005

Dags att vara anti!

Det är sällan jag är anit. Men är det något som lätt får mig att bli anti (och då rejält) är det kvälls tidningarnas desperata rubriker.

Kungen har kört in i, krockat, kolliderat med en bil. Varje år sker 30.000 exakt likadana olyckor varje år. Nu är det kungen det handlar om så det blir ju en nyhet. I Aftonbladet har kungen rammat en annan bil. Det är inte bra det förstår vi båda, artikeln hade en lagom skandal nivå. Men dom intervjuade och gjorde en nästan större artikel med en annan tomte som jag inte har en aning om vem det är. Och ahn tyckte detta va självklart kungens fel (nähä) och att han skulle in på förhör och alkotest, polisen ansåg att ingen mistanke om brott och lät kungen gå. Skandal tyckte tomten. Men varför ska polisen slösa tid och pengar på att förhöra kungen när han inte gjort något mer än att krocka, det är försäkringsbolaget som ska göra "vems-fel-det-nu-är" undersökningen.

Mannen som kungen krockade med hade en bra reaktion men det skrev ju inte aftonbladet om.
- När, det var en liten trafikincident, bara. Det är klart att det var
lite förvånande när jag såg att det var kungen. Vi pratade lite och frågade
varandra hur det var och så, säger han på telefon, från sin bostad i
Norrköping.
Citat taget ur DN.

Aftonbladets artikel med tomten här (där länk finns till andra artikeln)
DNs artikel här

onsdag, augusti 24, 2005

Bohusbanan behövs!

Läste idag en insändare ifrån en pendlare som inte gillade kommunikationerna till Norge och Oslo. De är inte bra men det sämsta är att Bohusbanan istället för att dra hela vägen upp i Norge slutar i Strömstad.

Det som hade gjort betydelse är att rusta upp hela järnvägen, ha en rälsbuss mellan Strömstad och Skee (stora tåget går alltså inte in i strömstad) och bygger ut järnvägen till Oslo.

Gör en upprustning så att tågen kan hålla en hög hastighet och se till att bussarna passar bra till detta tåg så har vi den bästa lösningen.

Kan vi sen samordna lastbilstrafiken med uppsamlingsplatser där man kan lasta över varorna och köra på tåg till Oslo så slipper vi mycket av den tunga trafik som går igenom hela bohuslän (inte ovanligt med 3-4 lastbilar i rad). Detta försök har gjorts men banverket gav tider som inte matchade med färjan i göteborg så det ger sig själv att inte det skulle fungera.

tisdag, augusti 23, 2005

Projektarbete

Har börjat fundera lite vad jag ska göra som projektarbete.
Något som hade varit jätte intresant är att undersöka sanningen bakom Christiania och hur svenska ungdomars drog missbruk är påverkade av detta ställe.

Ett annat är att unders egna märkes varor (EMV), hur mångfalden påverkas, om det är bra eller dåligt för konsumenten och de svenska producenterna.

Tredje alternativet är att starta ett företag som säljer något. En res eller gör något som sedan säljs.

Får se vad det blir. Har skaffat mig en blogg som jag tänkte använda i arbetet.
http://projekt05.blogspot.com
Nu är den stora frågan vad jag kommer välja och om jag kommer använda bloggen.

måndag, augusti 22, 2005

Smart Israel

Tycker det är smart av Israel att sätta in de kvinnliga soldaterna att ta hand om kvinnor och barn. De får troligen inte lika mycket skit, och att det är där lika mycket för att prata som för att se till att tillbaka dragningen sker så smidigt som möjligt tycker jag är otroligt bra tänkt.

Och det intrycket jag fick av tv var att de verkligen pratade med barnen som inte riktigt förstår vad som händer.

Bra gjort.

Snart gammla vanor

Nu är första skoldan fixad, blev mest lite pappaer och massa tjöt. Och planeringen med CUF ska vi ta till helgen partiet har redan haft sitt men dom är lite sega ibland :-p
Kan man bara hålla i träningen så ska man allt vara i fin form när lumpen drar igång om nu mindre än ett år. Just nu känns det bra, ska springa i eftermiddag.

Funderar om man skulle starta en gemensam blogg för de borgerliga ungdomsförbunden i Lysekil. Får ta ett snack med muffarna om detta.

lördag, augusti 20, 2005

Dumma Folkpartiet

Under fp:s landsmöte spelade dom vänsterkartellen och deras överguru Göran P rätt i händerna. Att godkänna ett förslag om att bygga ut kärnkraften är som att ta ut målvakten i fotboll, under ett anfall. Hoppas verkligen de kan kompromissa om detta nu när centerpartiet har gjort vad dom kan. Även om stämmans beslut är olyckligt. Tycker jag att Maud gör sitt alra bästa på att lösa problemet. Nu får vi se om Lejonkungen kan göra detsamma med desina som drottningen gör med henne undersåtar.

fredag, augusti 19, 2005

Träning

Nu börjar jag komma igång med träningen igen.
Har legat nere i nästan 2 år med några försöka att komma igång. Men nu känns det riktigt bra, får se om det blir mer än en vecka eller inte.

torsdag, augusti 18, 2005

Inga sympatier för nationalist judarna

De senste dagarna så har man läst om att Sharon äntligen har tagit och genomfört ett beslut som kan leda till varaktig fred. Om alla parter tar sitt ansvar och förhopningsvis ingen galning hoppar ut ur nån buske och spränger sig själv ser framtiden ganska ljus ut.

Men varför såna extrema protester ifrån nationalisterna i Israel?
Ok att de är besvikna på beslutet men de behöver inte göra något som kan uppfattas av extremisterna på andra sidan som en provaktion. Sen att det råkar stå i bibeln att det är ett helgit land för judarna gör inte att judarna har ensamrätt på det.
Skulle inte ett heligt land för judar vara ett ställe för både judar och muslimer.

Tyvär kan det idag inte vara det.
Men sharons beslut har gjort att det kan bli det i framtiden.

Om inte nationalist judarna för någon knäpp idee eller exremisterna i palestina hittar på något.

Varför mognadsprov?

Folkpartiet har lämnat ett förslag om "mognadsprov" som ska göras i förskolan.
I samma andetag säger de att det inte är ett enskilt provtillfälle utan är en bedömning som personalen på förskolorna ska göra. Som ska avgöra om barnen ska börja grudnskolan när de är 6 eller 8 år gammla.

Det är ett ganska bra förslag som tåll att tänkas på men jag vill inte ha ett mognadsprov, men en bedömning om barnen klarar av skolan är inte dåligt.

Jag tror att om ett barn börjar när det är redo så behöver man inte jobba ikapp det som man missar första året. Men då är det inget prov utan en bedömning.

Det ultimata hade varit att personalen gör sin bedömning och sen tar ett beslut tillsammans med föräldrarna.

onsdag, augusti 17, 2005

Lumpen och snart skola

Idag damp tidningen insats och försvar ner i brevlådan. Först va jag lite sådär till om jag skulle gå lumpen eller inte men på mönstringen blev jag ganska sugen och nu tycker jag det ska bli riktigt kul. Det är ju ändå något helt nytt, som jag inte gjort tidigare.

Ett ganska skönt avbrott. Och 360 dagar att fundera på vad man vill göra efteråt.

Men nu är det bara en vecka kvar till att skolan börjar. Ska blir rätt skönt. Att det äntligen blir början på slutet av 12 års sossefiering.
Funderar på att ha något med matavru marknaden som projektarbete. Men får se hur det blir.

tisdag, augusti 16, 2005

Jobbigt med ris!

Varje gång jag kokar ris så är det ju ganska lång väntetid (enligt rekomendationen på förpackningen) och jag går iväg för att göra något annat...

Men oj vad det bränner fast.

Även om jag har hällt på mer vatten och kortat tiden så bränner det ändå fast.
Hur ska man göra?
Fins det någon ris guru där ute?

måndag, augusti 15, 2005

Valombudsman Bohuslän?

Nu får vi se om vi får en valombudsman på 50% delad med Norra Älvsborg (som jag hoppas och planerna går som jag vill). På förra kretsrådet va det lite kritik men
efter en ganska skarp men sansad kommentar om hur viktigt det är med CUF ifrån kommunalrådet i Munkedal så sa dom inte så mycket. (Sen att jag har partiets ordförande i Bohuslän och partiets ombudsman på min sida gör det nog att vi kommer få en valombudsman)

Så när ansökan förhopningsvis kommer ut så svarar du väll ;-)

Roligt i Svd

När jag läste om Reinfedts sommar tal i Vaxholm (andra året i rad) så hade den närliggande grillen en specialare, "Persson och Rinhgolm" dår fick man en tjock grillad och en stor pucko. Tycker det är roligt med företagare som vågar sticka ut med lite humor. Det kanske är därför det är så fult med företag? De tänkar själva och vågar vara lite kritiska.